Attitude,  FESTMÉNY ÉLMÉNY

"Fessük színesre a világot!"

A bennünk szunnyadó Alkotó

Programjaimon gyakran elgondolkodom hogy is működik ez az egész. Legtöbb résztvevő úgy érkezik, hogy csak pálcika embert képes rajzolni, és magáról olyan képet állít fel, amelyben azt bizonygatja, mennyire tehetségtelen, nem bízik saját képességeiben,  festménye elkészítésében.

A program végére, szinte kivétel nélkül, elégedett, boldog arcok mosolyognak vissza, büszkén vállalva alkotásaikat. Ami a meglepő, hogy mindössze egy-két instrukcióval járulok hozzá a kép megszületéséhez, az Alkotók önállóan, saját érzéseiket előhívva hozzák létre műveiket. 

Megkérdeztem barátnőimet, akik már többször élték át ezt az élményt, mi a véleményük, hogy lehetséges ez.

Az Attitude - volt a válasz. 

A légkör, ami körül veszi őket, a támogató jelenlét, a bátorító, bíztató, elismerő szavak, a mosoly és kedvesség, empátia és ráhangolódás. Ebben a környezetben megnyilnak, feloldódnak, elfelejtve hétköznapi problémáikat, kattogó gondolataikat, belső énjükre hagyatkoznak.

Kedves régi és új Alkotók! Ezzel az attitűddel várlak Benneteket továbbra is, és sarkallak újabb felfedező, önismereti utakra a művészeten keresztül!


A gyermekek bátorsága irigylésre méltó

Csodálattal figyelem kurzusaimon a gyerekeket festés közben. 

Lazák, bátrak, nyitottak, könnyeden festegetnek, fogadják és követik az instrukciókat. És pont ez a lazaság, amitől egyszerűen, gyorsan, szépen készítik el festményeiket.

Kívánom minden felnőttnek, emlékezzen, milyen gyermeknek lenni!


Alkotás - Örömszerzés

Akkor érzem jól magam, ha alkotni tudok, valami szépet, újat, hasznosat, vagy csak szemet gyönyörködtetőt. Minden nap szükségem van rá. Boldoggá tesz, felvillanyoz.

Mindegy mit alkotsz, legyen az a legapróbb dolog. Lényeg, hogy ha művedre pillantasz, elégedettség, öröm és hála járjon át.

Készülhet magadnak, családodnak, barátaidnak, vagy bárkinek a nagyvilágban.

Örömteli alkotást kívánok mindenkinek, minden nap!

Benneteket - Titeket

A mai szóhasználatban egyre inkább azt hallom, titeket.

Pl. Köszöntelek titeket!

Kicsit hidegnek érzem ezt a köszöntést, kívülállónak az üdvözlöttet.

Köszöntelek benneteket!

Máris bekerültél abba a burokba, amiben én is vagyok, sokkal melegebb, mélyebb érzéseket vált ki. Befogadlak, legyünk együtt, hozzám tartozol.

Köszöntelek benneteket kedves olvasók!

Vendégkönyv